Egyszerű Egészség

Étkezés és étkezés kiegészítés, gyógynövények és receptek

Máj: a szépség tükre

Tudtad, hogy a MÁJAD állapotáról a bőröd mesél? 

287612765_137048038976385_7566406235848790441_n.jpg

❤️ A máj számára nélkülözhetetlen a glicin, hiszen ez védi meg a különböző károsodásoktól - például az alkoholtól -, míg a glicin hiánya a bőrön is erősen meglátszik, hiszen az megereszkedik, veszít rugalmasságából, és korai ráncok, striák alakulnak ki. A kollagén a szervezet egyik legfontosabb fehérjéje. Mintegy harmadában egy aminosavból, a glicinből áll, amelyet a szervezet az egészséges DNS-szálak alkotásához használ.

❤️ Az omega-3 fontos része a májzsugor és más gyulladásos májbetegségek megelőzésének. Hiánya a bőrön krónikus gyulladásos állapotok formájában jelentkezik, így dermatitis, psoriasis, erőteljes szárazság tapasztalható, melyek ha tartósan fennállnak, érdemes nemcsak tüneti kezelésért orvoshoz fordulni, de a háttérben álló esetleges belgyógyászati problémákat is kivizsgálni.

❤️ Az asztaxantin egy vörös színű pigment, amely táplálékkiegészítőkben, a céklában, a répában, a lazacban és más halhúsokban van jelen legnagyobb mennyiségben. Funkciója többek között a máj rákos megbetegedésének megelőzése, sőt, a bőr megújulásában is nagy szerepet játszik. Az asztaxantin hiánya pigmentfoltok formájában jelentkezik, ugyanis nélküle a bőr nem képes megvédeni magát megfelelően a nap ultraibolya sugárzásától.

❤️ A szelén hiánya nemcsak a máj rákos megbetegedésének kockázatát növeli, de a szervet érő más kórok is gyorsabban, súlyosabban zajlanak, ha nincs belőle megfelelő mennyiség a testedben. A szelén hiányát a szemölcsök nagy számban való megjelenése mutathatja, melyek csökkennek egy étrend-kiegészítő szedése hatására.

❤️ A magnézium hiánya szoros összefüggésben áll a májcirrózis - azaz májzsugor -, illetve a zsírmáj kialakulásával, melyek megelőzésében sokat segít, ha az ásványi anyag bevitelére odafigyelsz. A magnéziumhiány korai tünete lehet, ha a gyulladásos bőrproblémák, pattanások rendszeresen visszatérnek, és emellett fáradékonyság, ingerültség, étvágycsökkenés jelentkezik

 

Hálistennek, mindegyik problémára találsz megoldást a webshopomban! �
www.lavidanatural.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeruegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr917892101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Egyszerű Egészség

Hámori Blanka vagyok, 2008 óta edző, életmód tanácsadó. Olyan tippeket és tapasztalatokat hozok ebben a blogban, melyek az ÉTKEZÉSEDRE lehetnek jó hatással, és ezáltal az egész életedre! A webshopomban pedig természetes kiegészítőket találsz: www.lavidanatural.hu

Friss topikok

süti beállítások módosítása