Egyszerűen tehetünk az egészségünkért, ha nem az újdonságokra, a gyártó sorról lejött szerekre, hanem őseink tudására és tapasztalatra támaszkodunk. A gyógynövények, és az ebből készült gyógyteák nagyon sokoldalúan tudják támogatni a szervezetet!
Mire jó például a csalán?!
- Gazdag A- és C-vitaminban, vasban, kalciumban, káliumban és mangánban
- Magas a protein tartalma
- reumás, mozgás szervi panaszok enyhítésére szolgál
- Gyulladás csökkentő vegyületeket tartalmaz
- Természetes vízhajtó hatása van
- Ezzel segít eltávoltani a mikrobákat és gombákat
Hogyan fogyaszthatjuk a csalánt?
helyileg is kezelhetünk vele (lásd. csalán krém) de be is vihetjük feldolgozva a szervezetbe! Hasonló íze van, mint a spenótnak, és forrázás után csípősségét elveszíti. Mire használhatjuk a csalánt? Készíthetünk belőle például:
- főzeléket,
- levest,
- gyógyteát,
- pesztót, tésztaételeket ízesíthetünk vele
- Európa bizonyos régióiban népszerűek a csalánnal ízesített sajtok is.
Olvass még több természetes módszert az egészséges, fittebb testért!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.