Egyszerű Egészség

Étkezés és étkezés kiegészítés, gyógynövények és receptek

Csalán: mire jó?

Egyszerűen tehetünk az egészségünkért, ha nem az újdonságokra, a gyártó sorról lejött szerekre, hanem őseink tudására és tapasztalatra támaszkodunk. A gyógynövények, és az ebből készült gyógyteák nagyon sokoldalúan tudják támogatni a szervezetet!

 

Mire jó például a csalán?! 

 

  • Gazdag A- és C-vitaminban, vasban, kalciumban, káliumban és mangánban
  • Magas a protein tartalma
  • reumás, mozgás szervi panaszok enyhítésére szolgál 
  • Gyulladás csökkentő vegyületeket tartalmaz 
  • Természetes vízhajtó hatása van 
  • Ezzel segít eltávoltani a mikrobákat és gombákat

 

 

Hogyan fogyaszthatjuk a csalánt? 

 

helyileg is kezelhetünk vele (lásd. csalán krém) de be is vihetjük feldolgozva a szervezetbe! Hasonló íze van, mint a spenótnak, és forrázás után csípősségét elveszíti. Mire használhatjuk a csalánt? Készíthetünk belőle például: 

- főzeléket,

- levest,

- gyógyteát, 

- pesztót, tésztaételeket ízesíthetünk vele

- Európa bizonyos régióiban népszerűek a csalánnal ízesített sajtok is.

 

Olvass még több természetes módszert az egészséges, fittebb testért!

www.hamoriblanka.hu 

www.lavidanatural.hu 

 

 


csalan.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeruegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2017896247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Egyszerű Egészség

Hámori Blanka vagyok, 2008 óta edző, életmód tanácsadó. Olyan tippeket és tapasztalatokat hozok ebben a blogban, melyek az ÉTKEZÉSEDRE lehetnek jó hatással, és ezáltal az egész életedre! A webshopomban pedig természetes kiegészítőket találsz: www.lavidanatural.hu

Friss topikok

süti beállítások módosítása