Egyszerű Egészség

Étkezés és étkezés kiegészítés, gyógynövények és receptek

Egy apró mozdulat mindennap - te képes lennél 6 évig csinálni?

Ez a férfi 6 (igen hat!) éven át minden egyes napját azzal kezdte, hogy lőtt egy fotót magáról.

kepkivagas_3.PNG

Az arcáról. Miért írok erről egy életmód blogban? Egy szelfit lőni: apró feladatnak tűnik, mégis úgy gondolom, hogy a legtöbben egy hét után feladnánk. Mert elfelejtjük, mert majd kicsit később megcsinálom, mert nincs időm, mert majd holnap elkezdem, mert minek…

 

 

 

Ismerős? Sokan ezeket a mantrákat mondogatják az edzéssel vagy a diétával kapcsolatban. Ha viszont akkor és ott megcsináljuk, amit elterveztünk, akkor apró lépésekben haladunk a nagy Cél felé.

Apró feladat napi egy fénykép az ébredés után, és apró feladat félretolni a túrórudit, nem szedni újra a tányérra. Mint ahogy nem olyan borzalmas a gyerek lefektetése után félórát tornázni, ahelyett, hogy a telefont görgetnénk, vagy igénytelen valóság show-t bambulnánk a TV-ben.

Mégis miért nem nincs hozzá akaraterőnk vagy motivációnk?! Miért tűnik olyan hosszúnak a 6 év, ha egy ilyen apróságról van szó, miért nem szánunk félórát a saját testünkre naponta, mely szolgál minket a többi 23 és fél órában?!

 1. Mert egyszerűbb kihagyni, a komfort érzetünk győzedelmeskedik. Egyszerűbb a monitor előtt mások kiírásait olvasgatni, mint átvenni a melegítőt, és elkezdeni guggolni… Nincs akaraterőnk elkezdeni, vagyis lusták vagyunk. Sorry :D

2. Mert félünk a kudarctól. Félünk, hogy ha ma meg is csináljuk az előírt feladatot, holnap nem lesz erőnk vagy kedvünk, és akkor a mai is hiába volt. Kudarcot vallunk így is, úgy is, előbb vagy utóbb. Akkor már inkább hagyjuk az egészet.

 

MEGOLDÁS:

Először is apró, megvalósítható célokat tűzzünk ki, melyeket tuti megcsinálunk. Másodszor is ne agyalj a holnapon, csak a ma éjfélig láss – étkezésben és edzésben is. (Ha pedig egyszer-egyszer kimarad az edzés, az is csak az aznapra vonatkozik, másnap megint teljesítheted az adagod!)

Így fejlődhet az akaraterőd, és szépen következetesen végigmehetsz az úton, ami a célodhoz vezet! Ha jó az edzésterved és nem szalmaláng-szerűen fogyózgatsz, az eredmény garantált!

Tipp: a napi fotózáshoz hasonlóan te is kitűzhetsz egy aprócska feladatot minden napra, mely bebizonyítja számodra, hogy hosszú távon is képes vagy kitartani! Nem is muszáj fitnesz szokásnak lennie, az első 6 hétben próbálj csak naponta 1x mosolyogni a tükörbe vagy bal kézzel fogat mosni. Amint megismered ezt az érzést, hogy képes vagy valamit hosszútávon csinálni, sikered lesz a formálódásban is!

 

SZEDD BE A VITAMINOKAT!

A táplálék kiegészítők sokaknál azért maradnak el, mert ELFELEJTIK, pedig szintén egy apróságról van szó! Jó megoldás, ha kikészíted a vitaminod a kávégép mellé, így reggel az első, amit megteszel, hogy beveszed őket, és a délutáni kávé mellé a következő adagot.

 

VÁLOGASS A TERMÉKEK KÖZÜL! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeruegeszseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2018066264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Egyszerű Egészség

Hámori Blanka vagyok, 2008 óta edző, életmód tanácsadó. Olyan tippeket és tapasztalatokat hozok ebben a blogban, melyek az ÉTKEZÉSEDRE lehetnek jó hatással, és ezáltal az egész életedre! A webshopomban pedig természetes kiegészítőket találsz: www.lavidanatural.hu

Friss topikok

süti beállítások módosítása